Ranking ciastek z jabłkami – jakie ciastka z jabłkami wybrać?
Poszukujesz najlepszych ciastek z jabłkami na rynku? Idealny wyrób cukierniczy powinien mieć przede wszystkim dobry skład, świetny smak, kruche ciasto oraz dobrej jakości dżem w środku. Sprawdziliśmy produkty spożywcze, które znajdują się na rynku i wybraliśmy te, które warto zakupić. Sprawdź – jakie ciastka z jabłkami kupić!
Ranking ciastek z jabłkami
Recenzje ciastek z jabłkami
1. Mulino Bianco Cuor di Mela ciastka z dżemem jabłko
Cena: od. 12 zł
Sprawdź najlepszą ofertę
Te polecane ciastka z jabłkami marki Mulino Bianco Cuor di Mela przygotowane zostały z najwyższej jakości produktów. Do ich wykonania użyte zostało kruche ciasto, które wypełnione zostało w 100% włoskim dżemem wykonanym z jabłek, które zbierane były wyłącznie w regionie Emilia-Romania. Jest to świetny deser, który zachwyca smakiem i jakością samego wyrobu. Znakomicie nadaje się jako dodatek do kawy i herbaty, ale również jako przekąska w ciągu dnia. Ciastka z jabłkami idealnie sprawdzą się dla dzieci, mają bowiem naturalne, zdrowe składniki. Ponadto nie zawierają oleju palmowego, a mąka pszenna, która używana jest do ich wyrobu pochodzi ze zrównoważonych upraw.
2. Schar Apple bisco- ciastka z owsem i jabłkiem bezglutenowe BIO 105g
Cena: od. 11 zł
Sprawdź najlepszą ofertę
Według opinii ciastka z jabłkami marki Schar są jedynymi z najlepszych na rynku. Mają doskonały skład. Produkt został w całości wykonany z BIO składników. W opakowaniu znajduje się 6 sztuk. Te ciastka z jabłkami dobrze sprawdzą się również dla osób będących na diecie bezglutenowej. Te zdrowe ciastka zawierają owies oraz wyczuwalne kawałki jabłek. Jedna porcja składa się na pożywną kompozycję mąki oraz płatków owsianych, w połączeniu z suszonymi jabłkami i chrupiącymi ziarnami. Świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska w ciągu dnia.
3. Bio Ania Muffinki Babuni Z Jabłkiem 200G
Cena: od. 4 zł
Sprawdź najlepszą ofertę
Ciastka z jabłkami marki Bio Ania przygotowane zostały w całości z naturalnych składników. Produkt wyglądem przypomina muffinki z jabłkiem, które wykonane zostały według stare przepisu babuni. Ciastka charakteryzują się bardzo prostym składem, który ma wpływ na ich jakość oraz unikalny smak. Ciastka z jabłkami są miękkie i delikatne w smaku, a jabłka mają doskonałą konsystencję dżemu. Będą znakomite zarówno jako przekąska w ciągu dnia oraz jako deser, na przyjęcia, a także podwieczorki
4. BIOPEKARNA zEMANKA Ekologiczne ciasteczka orkiszowe z jabłkiem 100g
Cena: od. 8 zł
Sprawdź najlepszą ofertę
Marzysz o przepysznych ciastkach z jabłkiem z ekologicznym składem? Takie są właśnie produkty marki BIOPEKARNA zEMANKA. Producent stawia na w pełni ekologiczne składniki, z których tworzy wyśmienite przysmaki. Przekąska będzie doskonała zarówno dla dorosłych, jak i dla mniejszych dzieci. Produkt nie zawiera cukru, ani składników pochodzenia zwierzęcego, dlatego będzie dobry także dla wegan. Produkty, które zostały wykorzystane do zrobienia ciastek są w pełni ekologiczne. Ciastka z jabłkami nie zawierają białego cukru, tłuszczy utwardzonych, konserwantów, sztucznych aromatów i barwników. Tanie ciastka z jabłkami mogą zawierać tego typu dodatki poprawiające smak. Sam proces produkcyjny przebieg zgodnie z certyfikatem ekologicznym ABCERT oraz pod ścisłym nadzorem. Piekarnia posiada międzynarodowy certyfikat bezpieczeństwa żywności BRC
5. Diet Food Ciasteczka Z Jabłkiem I Cynamonem 100G Bio
Cena: od. 8 zł
Sprawdź najlepszą ofertę
Ciastka z jabłkami jadły już niegdyś nasze prababcie. Nic dziwnego, jabłka to bardzo popularny owoc. Znaleźć można zarówno słodkie, jak i kwaśne odmiany. Wszystko zależy od tego, do czego będą one służyć. Polska jest światowym eksporterem jabłek. Dostarcza te owoce w różne regiony świata. Jeśli dobrze czujecie się w kuchni, możecie samodzielnie przygotować przepyszne ciastka z jabłkami. Przepis, który Wam przedstawimy pochodzi z roku 1937. Jest on nie tylko przepyszny i niezawodny, ale również prosty do wykonania. Ciasteczka będą kruche, a twaróg mielony w połączeniu z jabłkiem wzbogaci wypiek.
Poradnik zakupowy ciastek z jabłkami
Jak przygotować najlepsze ciastka z jabłkiem?
Ciastka z jabłkami jadły już niegdyś nasze prababcie. Nic dziwnego, jabłka to bardzo popularny owoc. Znaleźć można zarówno słodkie, jak i kwaśne odmiany. Wszystko zależy od tego, do czego będą one służyć. Polska jest światowym eksporterem jabłek. Dostarcza te owoce w różne regiony świata. Jeśli dobrze czujecie się w kuchni, możecie samodzielnie przygotować przepyszne ciastka z jabłkami. Przepis, który Wam przedstawimy pochodzi z roku 1937. Jest on nie tylko przepyszny i niezawodny, ale również prosty do wykonania. Ciasteczka będą kruche, a twaróg mielony w połączeniu z jabłkiem wzbogaci wypiek.
Przepis na ciastka z jabłkami
Sam proces przygotowywania trwał będzie około 10 minut, do tego należy doliczyć pieczenie, czyli około 25 minut. Warto także doliczyć dodatkową godzinę, na leżakowanie ciasta w lodówce. Ten proces jest konieczny, aby ciasto miało właściwą konsystencję i było odpowiednio kruche. Po wykonaniu wszystkich czynności otrzymacie 25 dużych ciastek z jabłkami. Danie jest doskonałe dla wegetarian. W jednym ciastku znajduje się 110 kalorii. Czego potrzebujesz?
- 200 g masła
- 200 g mąki pszennej tortowej
- 200 g masła
- 200 g tłustego twarogu
- 2 łyżki cukru drobnego lub cukru pudru
- 2 małe jabłka, najlepiej słodkie
Do wykonania ciastek z jabłkami musisz przygotować również stolnicę, ewentualnie dużą deskę. Pamiętaj o niewielkiej ilości mąki, który potrzebna będzie do podsypania. Warto przygotować sobie także wałek i wykrawaczkę lub foremkę o średnicy 7 cm. Do samego pieczenie przyda się specjalny papier. Deser ten najczęściej przygotowuje się jesienią i zimą. Doskonale sprawdzi się, jeśli do jabłek dołożysz również ananasa lub brzoskwinię. Można je także podać na świąteczny stół. Do przygotowania ciasta można użyć twarogu, który mielimy we własnym domu lub tego gotowego z kubełka.
Jak przygotować ciastka z jabłkami?
- Twarde masło, które zostało wyjęte prosto z lodówki, pokrój na mniejsze części, tak aby ułatwić sobie proces zagniatania. W dużej misce umieść razem masło, mąkę oraz zmielony twaróg. W zależności od stopnia gęstości twarogu, dodaj większą lub mniejszą jego część. Przy rzadszym serze dodaj do mąki i masła ¾ szklanki, a przy gęstszym pół. Poza tym warto w razie potrzeby dodać do całości trochę mąki. Na koniec wsyp dwie łyżeczki cukru. Dla zdrowia i smaku, dobrze jest wymieszać cukier zwykły z trzcinowym.
- Ciasto wyrabiamy na gładką masę. Można użyć do tego miksera, ale świetnie sprawdzą się także ręce. Wówczas taka praca wymaga sporo wprawy. Konsystencja, którą uzyskasz powinna być lepka, dlatego całość należy zawinąć w folię spożywczą i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Najbardziej optymalnym czasem będzie jednak cała noc. Po upływie wskazanego czasu, odwiń ciasto i umieść je na stolnicy. Następnie oprósz ją mąką.
- Najlepiej już pod koniec leżakowania ciasta, przygotować jabłka. Po umyciu i obraniu, pokrój je na ćwiartki. Pamiętaj o usunięciu gniazd. Następnie ćwiartki pokrój jeszcze na grubsze plastry.
- Lekko zimne ciasto rozwałkuj na dosyć grubo, około 5mm. Cały czas podsypując ciasto mąką, aby nie przywierało do stolnicy. Tak przygotowane ciasto możesz zacząć wycinać. Użyj do tego, foremki lub wykrawczaki. Pozostałą część ciasta ponownie zagnieć i wycinaj, aż wykorzystasz całą masę.
- Na jednej połówce kółka z ciasta układaj plaster jabłka, Następnie placek złóż na pół i lekko zaklej. Tak przygotowane ciastka ułóż na blaszce do pieczenie, którą uprzednio przykryj papierem do pieczenia.
- Piekarnik nagrzej do 180 stopni i ustaw na grzanie z góry i z dołu. Najlepiej wybrać środkową półkę, która sprawi, że ciasto się nie spicze. Piecz całość około 25 minut. Możesz również obserwować, czy ciasto wyrosło i zarumieniło się. Wówczas będzie gotowe. Ciasto możesz wyjąć z piekarnika, tuż po upieczeniu.
- Z racji tego, że w składzie ciastka mają już dosyć dużą ilość cukru, nie ma potrzeby obsypywania ich dodatkowo cukrem pudrem. Można dodać jedynie odrobinę cynamonu, dla ozdoby. Tak przygotowane ciastka należy spożyć do kilku dni po upieczeniu.